M E D Y A X

Qr Code Nedir ?

Perşembe 8, 2021

Qr Code Nedir ?

Nedir Bu Küçük Kareler ?

Hayatımıza girişi 2020 yılında dünyayı saran pandemi ile daha sık karşımıza çıksa da QR kodlar'ın olşturulması 1994 yılında başlıyor ve Denso Wave şirketi için Masahiro Hara liderliğindeki bir geliştirme ekibi tarafından Japonya'da icat ediliyor. Hara, QR kodunun yaratıcısı olarak kabul edilmektedir. 

Hara'nın ekibinin görevi, imalat sırasında otomobilleri ve otomobil parçalarını kolayca takip edebilecek bir barkod oluşturmaktı. İşlerini ve takibi kolaylaştırmak için QR kodunu icat ettiler. Aslında ilk başlarda otomotiv endüstrisinin dışında kullanılmasını beklemiyorlardı. 

Hara kısa süre önce, özellikle temassız ödeme gibi QR kod kullanımlarının tamamen beklenmedik olduğunu belirtti:

“O zamanlar harika bir şey geliştirdiğimi hissettim ve gelecekte endüstride yaygın olarak kullanılacağını tahmin ettim. Ancak, beklemediğim genel kullanıcılar tarafından yaygın olarak kullanılmasıydı. Ödeme yöntemi olarak kullanıldı. Tamamen beklenmedik bir şeydi.”

 

QR Kodu ile Daha Çok Alan

UPC barkodları tek boyutludur. Dikey çizgilerin genişliği ve yerleşimi yoluyla bilgileri yatay olarak kodlarlar. QR kodları kodlamak iki boyutludur. Bilgileri hem yatay hem de dikey olarak kodlarlar. Bu, QR kod boyutunun, eşit boyuttaki bir UPC barkodundan daha fazla bilgi depolayabileceği anlamına gelir. Şu anda, özel QR kodlar 7.000 karaktere kadar depolayabilir. 

 

QR Kod ile  Daha Hızlı Taramalar

Hızlı tarama, Hara ve Denso Wave'in QR kodunu oluşturmaya başlamasının başlıca nedenidir. Otomatikleştirilmiş otomotiv endüstrisi bunu talep etti. Teknolojinin adı, bu odağı ele veriyor: Hızlı Yanıt Kodu (Quick Response Code).

 

QR kodlarında daha fazla veri depolamaya izin veren iki boyutluluk, taramayı iki önemli şekilde hızlandırır:

Optik tarayıcılar tarafından herhangi bir zamanda daha fazla veriye erişilebilir. Bunun nedeni, optik tarayıcının iki yönde kodlanmış bilgilere erişmesidir.

Kodun kendisi daha çok yönlü açılardan ve mesafelerden taranabilir. Bu özellikle, çoğu benzersiz ve uygunsuz şekillere sahip olan ve hızlı bir montaj hattında hareket eden makine parçaları için kullanışlıdır.

Her ikisi de tarama hızını ve verimliliğini artırır (Özellikle de kısa bir yeniden yönlendirme URL'sini bir QR koduna dönüştüren dinamik bir QR kodu kullanılıyorsa) Dinamik QR kodları ayrıca uygun bir şekilde QR kod izleme ve raporlama sistemi olarak da kullanılabilir .

 

QR kodların  UPC barkodlara göre kullanımı daha kolaydır. Birçok açıdan taranabilmeleri, onları UPC kodlarından daha kullanıcı dostu yapar.

Tüm cep telefonları onları tarayabilir, çünkü kameralar ideal optik iki boyutlu tarayıcılardır. Bu özellikleri qr kodları; restoranlardaki QR kod menüleri, kolay ödeme yöntemleri, vcard gibi dijital kartvizitler ve şirket sayfaları gibi çok çeşitli içerikler için mükemmel bir seçim haline getirir. Ayrıca büyük miktarda veri depolayabilirler, bu da onları her türlü QR kod pazarlaması için ideal kılar.
 

Ve son olarak Qr Kod oluşturmak herkes için çok kolay, ekonomik ve güvenilirdir. Yalnızca ücretsiz QR kod oluşturucularla ilgili QR kodu güvenlik risklerine dikkat edin.

Masahiro Hara, icadının dünyayı değiştirmesini beklemiyordu. Ancak QR kod istatistiklerine bakın. O bunu yaptı.

Mark Twain'in bir zamanlar dediği gibi, "Kaza, tüm mucitlerin en büyüğünün adıdır."

Şimdi siz de bir kaç Qr Kod incelemek isterseniz ya da neler yapılabileceğini görmek isterseniz  https://qrcodematic.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz

 

Başarı, global bir vizyon ve cesaretle
çalışmayı gerektiriyor.

Bize Ulaşın